luni, 22 mai 2017

Certificarea ISO 27001 importanta in securitatea informatiilorCu siguranta orice companie isi doreste sa isi imbunatateasca activitatea astfel incat sa promita conditii mai bune de lucru angajatilor, care sa devina mai productivi, mai eficienti si sa genereze si venituri mai mari. Asadar, exista mai multe posibilitati in acest sens, insa de departe una dintre cele mai bune solutii este optarea pentru obtinerea certificatelor ISO, care pot fi de mai multe tipuri. ISO 27001 face referire la securitatea informatiilor stocate in sistemele informatice atat de companii, cat si de institutii ale statului, ONG-uri, iar datele fiind foarte sensibile, acestea trebuie asigurate. 

Mai multa securitate

Cu alte cuvinte, oricine are in portofoliu un astfel de certificat va fi mult mai bine vazut pe plan profesional, deoarece este o dovada a muncii depuse in acest sens, dar se remarca si in fata competitorilor. Si clientii au de castigat, deoarece au siguranta ca apeleaza la profesionisti, unde exista o garantie a calitatii serviciilor, iar toate datele lor sunt protejate. Nu trebuie omis nici faptul angajatii devin mult mai eficienti, isi imbunatatesc activitatea, sunt mai productivi si vor fi pregatiti intotdeauna pentru orice actiuni imprevizibile. 

Mai multa recunostinta

In schimb, pentru a obtine certificatul ISO 27001, trebuie sa se apeleze la specialistii care sa impuna cerintele standardului recunoscut pe plan international, iar intregul proces ar trebui sa se intinda pe o perioada de cateva luni. Totusi, se vor gasi cele mai bune practici in orice situatie, iar alocarea resurselor disponibile se va face in cel mai eficient mod, in timp ce conducerea va fi pregatita sa actioneze si sa prioritizeze fiecare etapa. Mai mult, intotdeauna se va profita de avansul tehnologic, deoarece reprezinta o ocazie cu care orice companie, institutie sau ONG va avea de castigat, simplificand multe sarcini, instrumentele fiind mai usor de folosit, mai eficiente, dar si mult mai sigure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu